Manager European Affairs

NLR - Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Manager European Affairs

NLR - Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Amsterdam, Netherlands

Heb je een trackrecord als lobbyist bij de EU? Zijn Europese kaderprogramma's en nationale dan wel regionale overheidsprogramma's geen onbekend terrein voor je? Vind je het een uitdaging om bij te dragen aan de groei van het NLR? Ben jij een commercieel gedreven netwerker en klaar voor een volgende stap in je loopbaan? Solliciteer dan op een deze functie. Wat ga je doen?

Als Manager European Affairs ben jij verantwoordelijk voor de EU-strategie vanuit het NLR. Je voert de NLR-lobby aan voor Europese kaderprogramma's en voor nationale en regionale subsidieregelingen. Zorgt daarnaast voor een goede strategische positionering van het NLR en de Nederlandse luchtvaartcluster.

Je vergaart en analyseert de benodigde marketingintel. Agendeert topics voor komende programma's. Initieert samenwerking met Nederlandse en Europese partijen. Je bent graag op de hoogte van de technologische ontwikkelingen bij strategische partners op Europees niveau en vertaalt ontwikkelingen naar belangen en kansen voor het NLR.

Als Manager European Affairs vertegenwoordig je het NLR in diverse nationale en Europese gremia. Je beheert het netwerk van Europese kennisinstellingen en bouwt samenwerking met Erea-leden uit. Deze samenwerkingen in gesubsidieerde programma's weet je door te vertalen naar industriële producten en opdrachten.

Wat breng je mee?

  • Een academisch werk -en denkniveau, bij voorkeur in de richting van politicologie of bestuurskunde;
  • Je hebt een succesvol trackrecord als lobbyist bij Europese Commissie;
  • Je bent in het bezit van een aansprekend (inter-)nationaal netwerk.

Je hebt bij ons een streepje voor als je als beschikt over kennis van de lucht- en ruimtevaartsector. Heb je dit nog niet, maar wel grote interesse, dan valt er hier veel te zien en te leren. Verder heb je inzicht in politiek bestuurlijke verhoudingen en invloedslijnen en vertaalt dit moeiteloos naar een eigen wijze van handelen. Je bent alert op kansen in de markt. Je durft anders te denken, bent pragmatisch, pro-actief en hebt een goed gevoel voor organisatiesensitiviteit. Je voelt je thuis in een teamcultuur die zich kenmerkt door: Informeel, resultaatgericht en betrokken.

Van nature beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden (in zowel Nederlands als Engels) en ben je een gesprekspartner op alle niveaus.

Wat bieden we jou?

Werken bij NLR, betekent werken in een nationale en internationale hightech omgeving. Samenwerken en betrokkenheid staan bij ons hoog in vaandel. Door jou vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven, ben jij het best in staat om tot baanbrekende innovaties te komen. Wil jij jezelf vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak ontwikkelen of misschien promoveren? Ook dat kan bij NLR als lerende organisatie, met daarnaast een opleidingsbudget, een mentor, interne coaches en goede contacten met mbo's, hbo's en universiteiten.

Naast dit alles bieden wij jou:

  • Maar liefst 45 vakantiedagen zodat jij naast je uitdagende baan ook volop kan genieten van je vrije tijd;
  • Een eindejaarsuitkering van 8%;
  • Een tegemoetkoming in jouw zorgkosten;
  • Extra betaald ouderschapsverlof;
  • Afhankelijk van je functie, flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
  • Een uitgebreid aanbod in ons bedrijfsrestaurant;
  • De kans om je collega's te verslaan in een potje tafelvoetbal, tafeltennis, poolen of airhockey in onze living lab ruimte.

Jouw nieuwe werkomgeving?

Jij maakt onderdeel uit van een professioneel, multidisciplinair team met collega's die beschikken over buitengewone expertise achtergrond en ervaring. Zes collega marketing managers met focus op positionering, relatiemanagement en vertaling van de markt naar zakelijke mogelijkheden. Werkzaam op corporate niveau. Nauwe samenwerking met businessmanagers, EU projectleiders en afdelingsmanagers van de drie divisies.

Kenmerken voor de teamcultuur zijn de volgende waarden: Informeel, resultaatgericht en betrokken.

Wat betekent werken bij NLR?

Koninklijke NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil en ambitie om te vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever en staan voor baanbrekende innovaties.

Bij ons werken ruim 750 gedreven professionals, van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. NLR staat voor een inclusieve en diverse organisatie waar iedereen zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Wil jij meer weten?

Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan als Manager European Affairs bij het NLR te Amsterdam?

Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. We kijken uit naar je sollicitatie!

Heb je eerst nog wat vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johanneke ter Hennepe (Chief Marketing Officer) via telefoonnummer 088-5113135.

Onze collega's vertellen jou graag hoe het is om bij NLR te werken. Vergeet trouwens ook niet eens een kijkje op onze socials te nemen zoals op ons Youtube kanaal.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor deze functie zijn een integriteitstest en het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voorwaarden voor indiensttreding. Meer informatie over de VOG lees je op de website van Justis.

Acquisitie? Daar worden we minder enthousiast van.

Apply Now

Don't forget to mention EuroBrussels when applying.

Share this Job

© EuroJobsites 2024